developers-list Digest, Vol 51, Issue 4

Joweria Nakibuuka joweria.nakibuuka at unitn.it
Wed Nov 23 18:27:15 CET 2016


I rebuild monetDB  again and for  first time i run the  mserver5 commans
and the GIS module was successfully loaded ie (MonetDB/SQL/GIS module is
loaded) but when i closed the session (\q) and ran the same command again
the module was not loaded. i tried exporting paths to no avail. what could
be the problem? please i  need your kind help.

2016-11-10 14:19 GMT+02:00 Joweria Nakibuuka <joweria.nakibuuka at unitn.it>:

> the command i used: ./configure --prefix=/home/joweria/MonetDB-Nov2016-SP4
> --enable-geom=yes --enable-pyintegration=yes --with-geos=yes
>
> and then after compilation under the  LDFLAGS-enabled componets
> geom is one of the enabled componet
>
> 2016-11-10 13:00 GMT+02:00 <developers-list-request at monetdb.org>:
>
>> Send developers-list mailing list submissions to
>>         developers-list at monetdb.org
>>
>> To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
>>         https://www.monetdb.org/mailman/listinfo/developers-list
>> or, via email, send a message with subject or body 'help' to
>>         developers-list-request at monetdb.org
>>
>> You can reach the person managing the list at
>>         developers-list-owner at monetdb.org
>>
>> When replying, please edit your Subject line so it is more specific
>> than "Re: Contents of developers-list digest..."
>>
>>
>> Today's Topics:
>>
>>    1. Need Help on enabling GIS (MonetDB/GIS) module in MonetDB
>>       (Joweria Nakibuuka)
>>    2. Re: Need Help on enabling GIS (MonetDB/GIS) module in MonetDB
>>       (Ying Zhang)
>>
>>
>> ----------------------------------------------------------------------
>>
>> Message: 1
>> Date: Wed, 9 Nov 2016 17:39:17 +0100
>> From: Joweria Nakibuuka <joweria.nakibuuka at unitn.it>
>> To: developers-list at monetdb.org
>> Subject: Need Help on enabling GIS (MonetDB/GIS) module in MonetDB
>> Message-ID:
>>         <CANbNUqZfu_pfzsZ=xUesfyLQPw3Ji3DW_fYeNOSZwfkTw=1Hsg at mail.
>> gmail.com>
>> Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
>>
>> Dear Admin,
>> I am running Ubuntu linux 14.04 LTS, x86_64-Ubuntu-linux-gnu/64bit with
>> 128bit integers. i recently installed MonetDB5 default branch from the
>> mercurial repository.
>>
>> I tried to rebuild and enable geom module but to no avail, it shows no
>> error, after compilation it shows that the module is enabled,However when
>> i
>> run the mserver the monetDB/GIS module is not loaded as expected. I am
>> stuck  and i don't seem to know how to proceed forward in order to run my
>> spatial queries
>>
>> Are there any setting i need to do explicitly to load this module?
>>
>> Thank you
>>
>> Regards,
>> Joweria nakibuuka
>> -------------- next part --------------
>> An HTML attachment was scrubbed...
>> URL: <http://www.monetdb.org/pipermail/developers-list/attachment
>> s/20161109/caef9f5e/attachment-0001.html>
>>
>> ------------------------------
>>
>> Message: 2
>> Date: Thu, 10 Nov 2016 04:28:15 +0100
>> From: Ying Zhang <Y.Zhang at cwi.nl>
>> To: "Communication channel for developers of the MonetDB suite."
>>         <developers-list at monetdb.org>
>> Subject: Re: Need Help on enabling GIS (MonetDB/GIS) module in MonetDB
>> Message-ID: <0DEC3C22-83A1-41B6-A91B-08C88FA5A6E4 at cwi.nl>
>> Content-Type: text/plain; charset=utf-8
>>
>> Hello,
>>
>> That?s strange.  If you have the geos (>= 3.4.0) lib. properly instally,
>> the gis module of monetdb is automatically enabled.
>>
>> Can you please give us the exact commands you have used to build
>> MonetDB?  How did you check that the module was enabled after compilation?
>>
>> Regards,
>> Jennie
>>
>> > On 9 Nov 2016, at 17:39, Joweria Nakibuuka <joweria.nakibuuka at unitn.it>
>> wrote:
>> >
>> > Dear Admin,
>> > I am running Ubuntu linux 14.04 LTS, x86_64-Ubuntu-linux-gnu/64bit with
>> 128bit integers. i recently installed MonetDB5 default branch from the
>> mercurial repository.
>> >
>> > I tried to rebuild and enable geom module but to no avail, it shows no
>> error, after compilation it shows that the module is enabled,However when i
>> run the mserver the monetDB/GIS module is not loaded as expected. I am
>> stuck  and i don't seem to know how to proceed forward in order to run my
>> spatial queries
>> >
>> > Are there any setting i need to do explicitly to load this module?
>> >
>> > Thank you
>> >
>> > Regards,
>> > Joweria nakibuuka
>> > _______________________________________________
>> > developers-list mailing list
>> > developers-list at monetdb.org
>> > https://www.monetdb.org/mailman/listinfo/developers-list
>>
>>
>>
>> ------------------------------
>>
>> Subject: Digest Footer
>>
>> _______________________________________________
>> developers-list mailing list
>> developers-list at monetdb.org
>> https://www.monetdb.org/mailman/listinfo/developers-list
>>
>>
>> ------------------------------
>>
>> End of developers-list Digest, Vol 51, Issue 4
>> **********************************************
>>
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.monetdb.org/pipermail/developers-list/attachments/20161123/ad367043/attachment.html>


More information about the developers-list mailing list